Kun je niet naar buiten? Haal dan de wereld binnen!

Ook al is de bibliotheek dicht, je kunt blijven lezen en luisteren met de online bibliotheek. Als lezer heb je keuze uit ruim 28.000 e-books, voor jong en oud. Luister je liever? Laat je dan voorlezen via de Luisterbieb. Wil je liever een echt boek lezen? Ook dat kan in veel gevallen: wij doen ons best om jouw reserveringen bij je thuis te brengen. 

Ook jeugdleden kunnen zich nu online inschrijven

Het is tijdelijk mogelijk om je als jeugdlid online in te schrijven. Dit doen we zodat je ook snel gebruik kunt maken van de online bibliotheek en e-books kunt lezen. Ben je dus jonger dan 19 jaar, schrijf je dan in via onderstaande knop.

Online inschrijven jeugdlid

 

E-books

meisje met ereaderVia de online bibliotheek kun je met je abonnement gratis e-books lenen. Er is genoeg keuze want er zijn ruim 28.000 boeken beschikbaar voor jong en oud. Je leent maximaal tien boeken tegelijkertijd, die 3 weken op je apparaat (e-reader, tablet, pc of telefoon) blijven staan.

Om e-books te lenen ga je naar de website van de online bibliotheek. Klik op 'Inloggen' rechts bovenin het scherm en log in met het pasnummer en wachtwoord dat je ook gebruikt voor Mijn Menu*. Als je voor het eerst e-books leent, wordt gevraagd je eenmalig te registreren met je e-mailadres. Ben je ingelogd? Dan kan de zoektocht naar het ideale boek beginnen!

 


Luisterboeken

luisterboeken onlineMet de app LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit ruim 3.700 luisterboeken (inclusief luisterboeken voor peuters en kleuters). De app is beschikbaar voor zowel leden als niet-leden. Speciaal voor deze bijzondere tijd heeft de online bibliotheek extra gratis luisterboeken toegevoegd.

Download de app en registreer met je e-mailadres en Mijn Menu-wachtwoord. Heb je vragen of heb je hulp nodig? Kijk dan op Hulp Bij De Luisterbieb.

 


Bereslim

bereslim fotoMet de prentenboeken van Bereslim komen verhalen tot leven. Ontdek de leukste voorleesverhalen met bewegende figuren, geluidjes, muziek en een mooie vertelstem.

Bereislim heeft alle digitale prentenboeken beschikbaar gesteld om in deze periode gratis thuis te gebruiken.
Gebruikersnaam: bereslim100943
Wachtwoord: Bieb2020

 


De Voorleeshoek

Invoorleeshoekjpg de filmpjes van De Voorleeshoek leest Anouk boeken voor en jij kunt ernaar luisteren en kijken. Spannende verhalen met mooie tekeningen en leuke muziek voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

Als je lid bent van de bibliotheek kun je de verhalen van de Voorleeshoek ook thuis bekijken en beluisteren. Je kunt daarvoor inloggen met je pasnummer en wachtwoord van de bibliotheek.

 


Junior Einsteinjunior einstein

 Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep.

 

 


Delpher

In Delpher vind je de origineldelphere teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Zo heb je toegang tot meer dan 100 miljoen pagina's uit publicaties vanaf de 15e tot de 21ste eeuw. De teksten zijn op woorden te doorzoeken en gratis beschikbaar voor particulier gebruik.

Tip: Vul je geboortedatum in en ontdek wat het nieuws was op je geboortedag.


Onltaal voor het levenine Taalhuis

Ook het Taalhuis is tijdelijk gesloten. Ben je cursist? Dan vind je lesmateriaal op www.taalvoorhetleven.nl

 


Digitale bronnen (databanken)

Hieronder vind je een overzicht van digitale bronnen die via de bibliotheek beschikbaar zijn. De meeste kun je ook thuis raadplegen. Inloggen kan met je pasnummer en je wachtwoord.