Contact Klantenservice

Dit is de Klantenservice voor de bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. Voor vragen zijn we telefonisch of per mail bereikbaar.

Telefoon: van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot  12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur op nummer 088 012 8000 (gebruikelijke belkosten).
E-mail: klantenservice@biblionetdrenthe.nl

Lid worden

Lid worden

Je kunt op elk moment lid worden van de bibliotheek. Ben je jonger dan 19 jaar, dan is het zelfs helemaal gratis. Vanaf 19 jaar betaal je contributie. Lenen en terugbrengen kan bij alle bibliotheken in Drenthe. 

 

Bekijk de mogelijkheden

Gratis nieuwsbrief

Gratis nieuwsbrief

Met een gratis abonnement op de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek blijf je op de hoogte van het nieuws en de activiteiten in je bibliotheek. Ook ontvang je regelmatig leuke aanbiedingen.

 

Meld je hier aan

Alle aanwinsten

Alle aanwinsten

Wil je weten welke nieuwe boeken en dvd's de bibliotheken hebben gekocht? Abonneer je op Nieuw in de bibliotheek. Je krijgt dan elke maand een overzicht van de aanwinsten in je mailbox.

 

Meld je hier aan

Meest gestelde vragen

 • Wanneer is mijn bibliotheek open?

  Ga voor de actuele openingstijden naar de website van jouw bibliotheek en klik bovenaan op Openingstijden. Hier vind je ook de aangepaste openingstijden tijdens vakanties en feestdagen onder Afwijkende openingstijden.

  De reguliere openingstijden staan ook helemaal rechts onderaan op de website van je bibliotheek.

 • Hoe kan ik de uitleentermijn van mijn boeken e.d. verlengen?

  Voor het verlengen van de uitleentermijn hoef je niet naar de bibliotheek te komen. Je kunt verlengen na het inloggen op je persoonlijke pagina. Klik daarna in Mijn Menu op Verlengen en volg de aanwijzingen op het scherm.

  Verlengen kan ook via de app Bibliotheek Wise. Deze app heeft meer handige functies, zoals zoeken en reserveren.

  Lukt dat niet, bel dan de Klantenservice (088 012 8000) tijdens de openingsuren om de uitleentermijn te laten verlengen. Houd hierbij s.v.p. je bibliotheekabonnement(en) bij de hand voor het lidmaatschapsnummer(s).

  Verlengen van de uitleentermijn is helaas niet mogelijk als het item door iemand anders is gereserveerd.

 • Hoe kan ik iets reserveren?

  Alle boeken, dvd's e.d. van de Drentse bibliotheken kun je gratis reserveren. Wij zetten ze dan voor je klaar in een door jou gekozen vestiging.

  Als je in de catalogus hebt gevonden wat je zocht, kun je de titel direct online reserveren. Om de reservering definitief te maken moet je ingelogd zijn, houd daarom de bibliotheekpas bij de hand. In Mijn Menu vind je een overzicht van de titels die je hebt gereserveerd. Zoeken en reserveren kan ook via de app Bibliotheek Wise.

  Staat de reservering voor je klaar, dan krijg je van ons bericht. De reservering blijft 7 dagen voor je klaarstaan in de bibliotheek. Vergeet bij het ophalen je bibliotheekpas niet, want de gereserveerde titel is nog niet aan je uitgeleend.

  We gaan ervan uit dat je de gereserveerde materialen binnen een week ophaalt. Voor niet afgehaalde reserveringen brengen we € 0,50 per item in rekening. 

  Kijk voor meer informatie bij Zoeken en reserveren.

 • Hoe kan ik lid worden van de bibliotheek?

  Je kunt op elk moment lid worden van de bibliotheek. Ben je jonger dan 19 jaar, dan is het zelfs helemaal gratis. Vanaf 19 jaar betaal je contributie.

  Een abonnement is geldig bij alle bibliotheken in Drenthe, je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke vestiging binnen de provincie. 

  Lees meer over lid worden en de tarieven

   

  Inschrijven in de bibliotheek

  Je kunt lid worden door langs te gaan in de bibliotheek van je keus. Je krijgt dan meteen een pasje en je kunt direct lenen. Vergeet niet om voor het inschrijven een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Tijdens de lockdown is alleen online inschrijven mogelijk.

  Online inschrijven

  Je kunt direct online een abonnement nemen op de bibliotheek. Tijdens de lockdown kunnen kinderen en jongeren tot 19 jaar zich ook online inschrijven.

  Lid worden tot 19 jaar (gratis)

  Online een betaald lidmaatschap regelen kan alleen als je akkoord gaat met automatische incasso.

  LET OP: staat er op dit moment 'bibliothekendrenthe.nl' in de adresbalk van je browser, kies dan eerst de bibliotheek waar je lid wil worden.


  Online inschrijven vanaf 19 jaar

 • Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

  Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Het vooruitbetaalde abonnementsgeld wordt terugbetaald vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Een uitzondering geldt wanneer je voor de eerste keer lid wordt.

  Voor de eerste keer ga je een contractperiode van 1 jaar aan, tenzij je abonnementsvorm voor een kortere duur bent overeengekomen, zoals een maandabonnement. Alleen in het eerste jaar kun je niet tussentijds opzeggen en krijg je ook niet het abonnementsgeld terug. 

  Opzeggen van je abonnement kan bij de bibliotheek waar je bent ingeschreven. Dit kan per e-mail, telefonisch, met een brief of bij de balie van de klantenservice in de bibliotheek.

 • Wat moet ik met mijn abonnement doen bij verhuizing?

  Dat hangt ervan af waar je heen verhuist. Blijf je binnen de gemeente, dan hoef je alleen een adreswijziging door te geven.

  Pas zonodig de afhaalvestiging voor je reserveringen aan, dat kan op je persoonlijke pagina.

  Verhuis je naar een andere gemeente of naar een plaats buiten Drenthe, zeg dan je abonnement op. Het resterende contributiebedrag wordt teruggestort. Schrijf je vervolgens weer als lid in bij de bibliotheek in je nieuwe woonplaats.

  Adreswijziging doorgeven

  Geef wijziging van adres, telefoonnummer of rekeningnummer zo spoedig mogelijk door aan de bibliotheek waar je lid bent. Doorgeven van wijzigingen kan per e-mail, telefonisch of bij de klantenservice in de bibliotheek. 

  Heb je een ander e-mailadres of zit er een fout in je mailadres, dan kun je dat zelf aanpassen. Log eerst in en ga naar Mijn gegevens. Hier kun je vervolgens zelf het e-mailadres wijzigen. 

 • Ik kan niet inloggen op de website van de bibliotheek.

  Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Veel voorkomend is dat je gebruikersnaam (of lenersnummer) en het wachtwoord niet juist worden ingevoerd. Let erop dat je beide zonder spaties intypt. Andere redenen waarom je niet kunt inloggen zijn:

  • Als je meer dan drie foute inlogpogingen hebt gedaan. Je pas is dan uit veiligheidsredenen voor een dag geblokkeerd.
  • Je abonnement is niet meer geldig. Neem contact op met de Klantenservice.
  • Verlengen en reserveren is niet mogelijk als het bedrag dat je de bibliotheek verschuldigd bent meer dan € 5,- bedraagt of als er een bedrag langer dan twee maanden openstaat. In het laatste geval gaat het ook om bedragen onder de  € 5,-.
 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

  Ben je het wachtwoord vergeten? Klik hieronder om je wachtwoord per e-mail toegestuurd te krijgen. Geen e-mail? Bel de Klantenservice voor een (tijdelijk) nieuw wachtwoord.

  Nieuw wachtwoord aanvragen

 • E-books: ik heb problemen met inloggen op de app of ik kan geen e-books downloaden of openen.

  Heb je vragen over het aanmaken van een webaccount bij de online Bibliotheek, het lezen en downloaden van e-books/luisterboeken of over het gebruik van de e-reader? Kijk dan bij Hulp bij e-books.

  Naar Hulp bij e-books

   

  Kom je er nog niet uit, ga dan naar de klantenservice van de online Bibliotheek. Daar vind je het antwoord op veel vragen. Ook is er de mogelijkheid om persoonlijk contact op te nemen.

  Naar de Klantenservice van de online Bibliotheek

   

  Tip

  In veel bibliotheken is regelmatig een digitaal café of een digitaal spreekuur. Hier kun je terecht met al je vragen over e-books, apps, tablets, smartphones enz. Kijk in de agenda voor de plaatsen en data.

Naar alle meest gestelde vragen