Maandag 19 maart komt journaliste en schrijfster Margriet Brandsma naar Bbliotheek Vledder voor een presentatie. Zowel haar boeken als actuele politieke onderwerpen komen aan de orde.

In haar boeken beschrijft ze situaties uit het Duitsland tijdens en na de Wende, die ze als correspondent van nabij meemaakte. Maar ook de huidige politieke ontwikkelingen in dit land hebben haar belangstelling. Ze zal daarover vertellen en met de aanwezigen in gesprek gaan. Dat zelfde geldt voor de politieke actualiteit in ons eigen land, de verkiezingen voor de gemeenteraden, die dezelfde week plaatsvinden.

Margriet Brandsma is momenteel werkzaam als docent Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim. Ze confronteert daar studenten met de ingrijpende veranderingen die zich in de journalistiek voordoen. De huidige kijk op het begrip nieuws is sterk in discussie, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de roerige situatie rond de wijze waarop de Amerikaanse president Trump ermee omgaat.

Toegangskaarten voor de presentatie zijn te krijgen bij de bibliotheek Vledder en op de website van het Schrijversfestival Steenwijk (www.schrijversfestival.nl), waarvan het optreden van Brandsma onderdeel uitmaakt.