Kom zaterdag 16 juni naar Zomerzinnen in Dwingeloo, een must voor liefhebbers van literatuur en muziek. Voorafgaand aan Zomerzinnen geeft meesterverteller Pieter Waterdrinker exclusief voor leden van de Bibliotheek en de Drentse Literatuurclubs een lezing over Tsjaikovskistraat 40, zijn autobiografische roman over Rusland.

Zomerzinnen op 16 juni in Dwingeloo

Op verschillende locaties rond de Brink in Dwingeloo zijn er interviews, voordrachten, muziekoptredens en workshops. Te gast zijn vele landelijk en regionaal bekende auteurs zoals Annejet van der Zijl, Tommy Wieringa, Frank Westerman, Onno Blom, Ellen Deckwitz, Jan Veenstra en Marga Kool, Maxim Februari en Govert Schilling. Het festival Zomerzinnen duurt van 16.00 tot 23.00 uur.

Exclusieve lezing meesterverteller Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker (foto) geeft voorafgaand aan Zomerzinnen een lezing over zijn Tsjaikovskistraat 40. Een autobiografische vertelling uit Rusland. Dit onderdeel is exclusief voor leden van de Bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe. .

Pieter Waterdrinker (1961) woont al ruim een kwart eeuw in Rusland. Hij is correspondent voor De Telegraaf en schrijft essays voor Vrij Nederland. Daarnaast heeft hij een flink aantal romans op zijn naam staan.

In Tsjaikovskistraat 40. Een autobiografische vertelling uit Rusland neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Oktoberrevolutie van 1917. “Waterdrinker schrijft als een vuurstorm. Een superieur circus”, aldus Elsevier (vijf sterren).

De lezing van Pieter Waterdrinker begint om 15.00 uur in Grand café De Brink in Dwingeloo. Na afloop is er een signeersessie.

Bestel je kaarten met korting

De normale toegangsprijs voor Zomerzinnen is € 22,50 (voorverkoop € 20). Leden van de Bibliotheek betalen slechts € 15,- inclusief de toegang tot de lezing van Pieter Waterdrinker.

Alle leden die onze nieuwsbrief krijgen, hebben per e-mail een bericht ontvangen met de kortingscode waarmee je de kaarten kunt kopen. Heb je deze niet ontvangen, vraag dan je Bibliotheek om de kortingscode. Kortingskaarten kunnen alléén besteld worden op de website www.zomerzinnen.nl.

Datum: 16 juni
Begintijd: 16.00 uur
Eindtijd: 23.00 uur
Locatie: Dwingeloo
Kosten: € 22,50 / bibliotheekleden € 15 (online)

Danspret

Speciale editie van het BoekStartuurtje in de Bibliotheek: DANSPRET

Workshop door Tirza Huizenga. Samen spelenderwijs dansen op muziek en liedjes die goed aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.

Voor vader, moeders, opa's, oma's, gastouders en hun kinderen van 0 tot 3 jaar of voor groepjes kinderen van de kinderopvang.

Datum: 30 mei
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 10.30
Locatie: Bibliotheek Dwingeloo
Kosten: Gratis

Deze ochtend is bedoeld voor iedereen die gewoon gezellig wil handwerken in groepsverband.

Het is de bedoeling dat je een eigen handwerk of knutselwerk meeneemt. Er zijn dames aanwezig die kunnen helpen bij problemen.

Gratis toegang (koffie en thee tegen kleine bijdrage)

Elke laatste woensdag van de maand (met uitzondering van de maanden juni, juli, augustus)

Datum: 30 mei
Begintijd: 09.30
Eindtijd: 11.30
Kosten: Gratis

Met al je vragen over tablet, pc en smartphone kunt je terecht op het inloopspreekuur.

Elke eerste maandag van de maand in Bibliotheek Diever.

Datum: 04 juni
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 16.00
Kosten: Gratis

Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje waarbij ouders, grootouders, en gastouders van een- tot en met driejarigen elkaar ontmoeten.

We gaan samen lezen, spelen, zingen en knutselen rond prentenboeken.

Datum: 05 juni
Begintijd: verplaatst naar 6 juni
Locatie: Bibliotheek Havelte

Danspret

Speciale editie van het BoekStartuurtje in de Bibliotheek: DANSPRET

Datum: 06 juni
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 10.30
Locatie: Bibliotheek Havelte
Kosten: Gratis

CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Het is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 7 tot 17 jaar.

Meedoen aan CoderDojo is mogelijk voor iedereen tussen 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je aan te melden via info@bibliotheekdiever.nl.

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Datum: 19 juni
Begintijd: 15.00 uur